Stekpannebröd

Recept på stekpannebröd. Stekpannebröd är enkla att baka och behöver inte jäsa.
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl filmjölk - eller naturell yoghurt

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och finfördela det med en gaffel eller fingertopparna. Häll i filmjölken eller yoghurten och blanda snabbt ihop till en deg.

  2. Dela degen i 12 bitar och kavla ut dem till tunna kakor.

  3. Värm upp en stekpanna i gjutjärn. Det ska inte vara något fett i pannan. Grädda en kaka i taget ca 1 minut på varje sida. Vänd brödet när det får bruna fläckar. Anpassa värmen efter hand. Lägg bröden undan för undan i en handduk så att de inte torkar.

  4. Recept Linda Andersson Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!