Stekpannebröd

Recept på stekpannebröd. Stekpannebröd är enkla att baka och behöver inte jäsa.

Stekpannebröd
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl filmjölk - eller naturell yoghurt

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och finfördela det med en gaffel eller fingertopparna. Häll i filmjölken eller yoghurten och blanda snabbt ihop till en deg.

  2. Dela degen i 12 bitar och kavla ut dem till tunna kakor.

  3. Värm upp en stekpanna i gjutjärn. Det ska inte vara något fett i pannan. Grädda en kaka i taget ca 1 minut på varje sida. Vänd brödet när det får bruna fläckar. Anpassa värmen efter hand. Lägg bröden undan för undan i en handduk så att de inte torkar.

  4. Recept Linda Andersson Hembakat

Vad tyckte du om receptet?