Srirachasill

Sriracha är en stark chilisås som ger sting åt den här smakrika sillen. Passar fint på sillbordet eller som vickning med knäckebröd och lagrad ost.
Mitt Kök
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 sillfiléer - 5-minuterssill eller ursaltad saltsill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 tsk srirachasås
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk honung - flytande
  • salt

Till garnering

  • srirachasås

Gör så här

  1. Skär sillen i 1 ½–2 centimeter breda bitar.

  2. Blanda alla ingredienser till såsen och vänd i sillbitarna.

  3. Lägg upp sillen i en skål. Ringla över lite srirachasås och rör ett stort cirkelmönster med en gaffel så att det blir marmorerat.

Vad tyckte du om receptet?

Presenteras av Hellmann’s: Detta är ett redaktionellt recept från Mitt kök som Hellmann’s valt att sponsra. Företaget har inget inflytande över receptets innehåll. Hellmann’s har valt att sponsra detta då Hellmann’s majonnäs passar bra till just detta recept.

Recept från Mitt kök