Srirachamajo - recept

Gör din egen majonnäs, det är inte svårt alls. Går att smaksätta på många olika sätt - här är en het variant med sriracha.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 6 - 6,5 dl olja - neutral
  • salt
  • 2 msk srirachasås

Gör så här

  1. Vispa äggulor, rödvinsvinäger och senap.

  2. Droppa i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt under tiden. Smaka av med salt.

  3. Rör ner srirachasåsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!