Squash- och tortillatårta med stekta kantareller

Små fina sommarkantareller tronar på toppen av tortillatårtan.

Squash- och tortillatårta med stekta kantareller

  • 1 förp tortillabröd - (ca 340 g)
  • 2 stora squash - (à 400 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 75 g lagrad ost - (17%), riven

Röra

  • 500 g kantareller
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Ansa och skär squashen i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs squash, lök och vitlök i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda i hälften av osten. Lägg ihop tortillabröden med squashfräset emellan på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Strö på resten av osten. Gratinera mitt i ugnen 8–10 min.

  4. Ansa kantarellerna och dela dem om de är stora. Skala och finhacka löken. Stek svamp och lök i smör tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar.

  5. Skär tortillatårtan i bitar och servera med kantareller och en klick gräddfil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!