Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Spicy thai peanut pork

Smakrikt, krämigt och passar för alla i familjen. Härliga samsas härliga smaker som kokos, ingefära, sambal oelek och jordnötter. Anpassa chilin efter tycke och smak.
Petra Lindstrand
Spicy thai peanut pork
Spicy thai peanut pork
Spicy thai peanut pork
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor - gul och grön
  • 30 g ingefära - färsk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 - 2 msk sambal oelek
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 3 msk jordnötssmör - crunchy
  • 3 msk asiatisk fisksås

Tillbehör

  • basmatiris
  • jordnötter
  • koriander - hackad
  • sambal oelek

Gör så här

  1. Ansa och strimla löken. Kärna ur och finstrimla paprikan. Skala och finriv ingefära och vitlök på rivjärn.

  2. Bryn färsen i olja i en het stekpanna tills den fått fin färg. Rör i lök, paprika, ingefära, vitlök och sambal och stek vidare i ca 3 min.

  3. Tillsätt kokosmjölk, jordnötssmör och fisksås. Låt sjuda utan lock i ca 5 min.

  4. Servera grytan med ris och tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?