Spenatsallad med sesam

Recept på spenatsallad med sesam.Gott tillbehör till japanska risrätter.

Ingredienser

  • 500 g spenat
  • 2 msk soja - japansk
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Koka spenaten i lättsaltat vatten ca 1 minut. Häll av i ett durkslag och spola i rikligt med kallt vatten. Krama ut vattnet ordentligt och forma spenaten till en tjock rulle. Skär i 1–2 cm tjocka bitar. Lägg bitarna på ett fat.

  2. Rör ihop soja, sesamolja och socker tills sockret lösts upp. Häll dressingen över spenaten.

  3. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna. Mortla fröna. Strö dem över spenaten och servera. 

Recept av Ylva Porsklev

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!