Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Spenatsallad med räkor och sesam

Föredrar du räkor med sting, blanda ner en finhackad röd chili i marinaden.

Allt om Mat
Spenatsallad med räkor och sesam
Spenatsallad med räkor och sesam
Spenatsallad med räkor och sesam
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 750 g räkor - med skal
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk ingefära - färskriven
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 msk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön

Sallad

  • 1 påse babyspenat - (80 g)
  • 75 g sockerärter - färska
  • 1 salladslök
  • 5 rädisor

garnering

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skala och riv vitlöksklyftan på rivjärn. Blanda vitlök, ingefära, lime, soja och olja. Tillsätt räkorna och låt dem stå kallt ca 1 timme.

  2. Rosta sesamfröna i torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp och låt kallna.

  3. Finstrimla spenaten. Ansa och finstrimla sockerärter och salladslök. Ansa och skiva rädisorna. Skär skivorna i tunna strimlor. Blanda grönsakerna.

  4. Fördela grönsakerna på tallrikar och toppa med räkor och  marinad. Strö över sesamfrön och garnera med limeklyftor. Ca 130 kcal per portion, 5,5 g fett, 16 g protein, 3,5 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?