Spenatsallad med nötter & västerbottensost

Ringla dressingen över salladen strax före servering, om den hälls på för långt innan sjunker bladen ihop. Grundreceptet ger 8 bufféportioner.
Mitt Kök
Ove Lindfors
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 dl hasselnötskärnor
  • 200 g babyspenat - cirka
  • citron - pressad
  • 1 rött äpple
  • 50 g västerbottensost - cirka
  • 4 msk valnötsolja - eller hasselnötsollja
  • 1,5 msk krossade tomater - helst lagrad
  • 2 tsk honung - flytande
  • salt
  • peppar - nymalen

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr och het stekpanna. Gnugga bort skalen mellan hushållspapper och hacka dem grovt.

  2. Blanda ingredienserna till dressingen.

  3. Skölj salladen och torka bladen noga. Skär äpplet i tunna skivor och pressa över citron så mörknar det inte.

  4. Lägg upp salladen på ett fat, blanda med äpplet och ringla över dressingen. Hyvla över ost och strö på nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök