Spenatsallad med krutonger & grillat fläsk

En riktigt smaskig sallad som fungerar fint som exempelvis tillbehör till grillat. Frys in brödet innan du skär upp det så går det lätt att göra tunna, fina skivor till krutongerna.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Brödkrutonger

  • 8 bröd - tunna skivor, ljust eller råg
  • 1 msk smör
  • 0,5 msk rapsolja - eller olivolja

Spenatsallad

  • 80 g babyspenat
  • 2 apelsiner
  • 8 fläsk
  • 1 rödlök
  • 0,5 - 1 msk rapsolja - eller olivolja
  • 1 tsk honung - flytande
  • flingsalt - svartpeppar

Gör så här

  1. Brödkrutonger: Skär brödet i tunna skivor.

  2. Stek brödskivorna i smör och olja tills krutongerna blir frasigt bruna. Låt rinna av på ett hushållspapper.

  3. Spenatsallad: Lägg spenaten på ett fat. Skala apelsinerna med en vass kniv och skär ut skinnfria apelsinklyftor och lägg på spenaten.

  4. Grilla fläsket på båda sidor i en grillpanna och lägg på salladen.

  5. Skiva rödlöken tunt på en mandolin och fräs i oljan tills den börjar mjukna. Ringla över honungen och vänd runt i löken så att den karamelliseras av honungen.

  6. Fördela löken över salladen och strö över flingsalt och svartpeppar. Servera brödkrutongerna till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök