Spenatlasagne med linser och gorgonzola

Spenatlasagne med linser och gorgonzola är en god vegorätt. Variera osten i lasagnen med andra ostsorter, t ex chèvre.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 g lasagneplattor - färska
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 250 g spenat - färsk
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g gorgonzolaost
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 förp linser - svarta,  ångkokta  (125 g), Granarolo
  • 50 g valnötter
  • 2 dl ost - riven

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en stor stekpanna ca 3 min. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med ca 1 minut. Häll över mjölk och grädde och låt koka upp. Smula i osten och rör om så att den smälter.

  2. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i pannan. Låt koka upp. Krydda såsen med salt och peppar och blanda i linserna. Varva sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form, understa och översta lagret ska vara sås.

  3. Grovhacka nötterna och blanda dem med osten. Strö blandningen över lasagnen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills plattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg.

  4. Servera lasagnen med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!