Spenatlasagne med linser och gorgonzola

Spenatlasagne med linser och gorgonzola är en god vegorätt. Variera osten i lasagnen med andra ostsorter, t ex chèvre.

Spenatlasagne med linser och gorgonzola
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 g lasagneplattor - färska
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 250 g spenat - färsk
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g gorgonzolaost
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 förp linser - svarta,  ångkokta  (125 g), Granarolo
  • 50 g valnötter
  • 2 dl ost - riven

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en stor stekpanna ca 3 min. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med ca 1 minut. Häll över mjölk och grädde och låt koka upp. Smula i osten och rör om så att den smälter.

  2. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i pannan. Låt koka upp. Krydda såsen med salt och peppar och blanda i linserna. Varva sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form, understa och översta lagret ska vara sås.

  3. Grovhacka nötterna och blanda dem med osten. Strö blandningen över lasagnen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills plattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg.

  4. Servera lasagnen med sallad.

Vad tyckte du om receptet?