Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Koka potatisen mjuk med skalet på i lättsaltat vatten.
Skala och pressa ner 1 vitlöksklyfta i en panna. Tillsätt 1 msk olja och 100 g spenat. Fräs under omrörning tills spenaten sjunkit ihop. Lägg fräset i hög mixerskål. Mixa slätt med en mixerstav.
Häll bort vattnet från potatisen och ånga av. Skala medan den är varm och pressa potatisen med en potatispress.
Blanda ihop potatis, 2 dl mjöl, ägg, 30 g parmesan, salt och spenatkrämen. Knåda hastigt ihop allt till en smidig deg på lätt mjölad arbetsbänk. Skär degen i 4 bitar. Rulla varje bit till smala längder och skär i 2 cm stora bitar. Lägg dem på mjölad tallrik.
Koka gnocchin i omgångar i kastrull med saltat vatten tills de flyter upp till ytan, i cirka 3 minuter. Ta upp dem med hjälp av en hålslev. Lägg dem på en oljad tallrik.
Skala och pressa i en vitlöksklyfta i en panna. Tillsätt 1 msk olja och fräs i 1 minut. Tillsätt den resterande spenaten och grönkålen. Fräs tills allt sjunkit ihop. Pressa i 1 msk citronsaft och krydda med flingsalt. Fördela fräset på ett stort fat.
Stek gnocchin i samma panna med 1 msk olja. Stek i cirka 3 minuter. Fördela gnocchin över grönkålsfräset och strö över 50 g parmesan.