Spenatblinier med kallrökt lax

Det blir mer smet än vad som går åt, men blinier som blir över kan frysas och sedan värmas vid servering.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 50 g spenat - färsk
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl lättöl
  • 1 ägg
  • 3 msk smör

Topping

  • 100 g lax - kallrökt
  • 1 dl smetana - eller crème fraiche

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Mixa spenaten med vattnet. Blanda bovetemjöl, vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt spenatvattnet och öl och vispa till en klimpfri smet. Dela ägget och rör i äggulan.

  2. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd ner äggvitan i smeten.

  3. Stek ca 1 msk av smeten till små plättar i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida.

  4. Topping: Strimla laxen.

  5. Toppa blinierna med lax och smetana. Garnera med dill och servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!