Spenat- och chorizosoppgryta

En enkel gryta som blir mer som en soppa. Ett gott bröd passar bra till och gör rätten mer matig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 knipplökar med blast - gula, skivade
  • 1 vitlöksklyfta - finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 5 potatis - tärnade
  • 7 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 knippa timjan - kvistar
  • 0,2 grön spansk peppar - skivad
  • 100 g spenat - eller grönkål, mangold. Grovt hackad
  • 100 g sockerärter
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • ev salt

Gör så här

  1. Fräs korv, lök och vitlök i olivoljan i några minuter. Smula ner buljongtärningar. Tillsätt potatis, vatten, lagerblad, timjan och spansk peppar. Låt koka i ca 15 min tills potatisen är mjuk.

  2. Tillsätt spenat och sockerärter som får koka med några minuter till.

  3. Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!