Spenat i sesamsås  

Spenat i sesamsås är ett gott grilltillbehör. Såsen kan göras dagen före servering, men vänta med att blanda ner spenaten till strax före servering.  
Frida Ronge
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 g spenat

Sesamsås

  • 100 g sesamfrön - rostade
  • 70 g tahini (sesampasta) - (sesampasta)
  • 2 msk mirin (söt matlagningssake)
  • 2 msk soja - japansk
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 krm shishimi togarashi - eller torkade chiliflakes
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 4 pitabröd - grillade

Gör så här

  1. Mortla sesamfröna ordentligt. Rör ihop med övriga ingredienser till såsen, späd eventuellt med lite vatten. Krydda med salt.

  2. Förväll spenaten i lättsaltat vatten ca 30 sekunder. Kyl den i isvatten. Krama ut all vätska ur spenaten och blanda ner den i såsen. Servera med grillat pitabröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!