Spättarullar med wasabi och sojabönor

Recept på spättarullar med wasabi och sojabönor. Wasabin påminner om pepparrot i smaken, vilket gör att den passar bra till bland annat fisk.

Spättarullar med wasabi och sojabönor
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g spättafiléer
  • 600 g potatis
  • 1 purjolök - stor
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk färskost - med wasabi (100 g)
  • 150 g sojabönor - frysta
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Ansa och strimla purjolöken. Lägg potatis och purjolök (spara lite till garnering) i en traktörpanna. Strö över 1 tsk salt och häll över grädden. Låt sjuda under lock ca 10 min.

  2. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda. Strö över 1 tsk salt. Klicka färskosten på fisken och rulla ihop. Lägg fiskrullarna på potatisen och strö över 1 krm peppar. Sjud under lock ca 5 min. Strö över sojabönorna och sjud ytterligare ca 2 min.

  3. Strö över den sparade purjolöken och servera.

Vad tyckte du om receptet?