Spätta i grön sås

Detta är ett smidigt sätt att laga fisk på, spättarullarna kokas direkt i såsen så det blir mindre disk och fisken hinner dra åt sig den goda dillsmaken.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g spättafiléer
  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 hönsbuljongtärning
  • 1 knippa dill
  • 250 g gröna ärter - frysta
  • 150 g räkor - skalade, i lake eller frysta
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och finhacka löken.

  2. Fräs löken i 1 msk olja i en gryta, ca 3 min. Tillsätt crème fraiche och 1 dl vatten. Smula i buljongtärningen och låt koka upp. Tillsätt dillen, spara några kvistar till garnering. Mixa såsen slät med mixerstav.

  3. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda och strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rulla ihop filéerna. Lägg fiskrullarna i såsen och sjud under lock ca 5 min.

  4. Koka ärterna i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

  5. Toppa fisken med räkor och sparade dillkvistar och servera med potatis och ärter. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!