Sparrisdipp

Dipp med färskost till nyskördad sparris och andra vårprimörer blir en riktigt vårig förrätt.
Recept på sparrisdipp.
Recept på sparrisdipp. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 300 g sparris - grön
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 100 g färskost - naturell

Att dippa

  • sparrisknoppar - färska
  • små morötter
  • rädisor
  • små späda blad - av grön- eller svartkål
  • gräslöksknoppar

Gör så här

  1. Skär av sparristopparna ca 10 cm från toppen. Spara dem till att dippa. Skär stjälkarna i mindre bitar. Koka upp lättsaltat vatten.  Koka stjälkarna ca 5 min.

  2. Mixa stjälkarna med olja och salt till en fin puré. Passera genom sil så den blir slät och växtfibrerna stannar i silen.

  3. Rör ihop purén med färskosten. Ställ i kylen och låt kallna.

  4. Doppa sparris, morötter, späda grönkåls- eller svartkålsblad eller gräslöksknoppar i sparrisdippen.

  5. Fotograf: Lina Eriksson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!