Sparris med pocherat ägg och riven pecorino

Sparris med pocherat ägg, riven pecorino, gräslök och rågsmul är ljuvligt. Var bara noga med att inte koka sparrisen för länge, låt den hellre vara lite underkokt.
Lisa Lemke
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 3 skivor rågbröd
  • 2 msk smör
  • 500 g sparris - grön
  • 2 msk rapsolja - kallpressad eller olivolja
  • 1 dl gräslök - finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g pecorino

Pocherat ägg

  • 6 ägg
  • 2 l vatten
  • 2,5 msk ättiksprit - (12 %)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Riv rågbrödet på den grova delen av ett rivjärn och stek den krispig i smör i en stekpanna. Låt svalna på hushållspapper.

  2. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 2 min. Skölj den i iskallt vatten och låt den rinna av. Lägg sparrisen på ett fat och ringla över olja.

  3. Pocherade ägg: Koka upp vatten, ättika och salt. Sänk värmen så att vattnet endast sjuder. Knäck ett ägg i en ättikssköljd kopp och låt det glida ner i vattnet. Gör likadant med ytterligare 2 ägg. Låt sjuda ca 3 min. Ta upp äggen med en hålslev och låt rinna av. Pochera resterande ägg på samma sätt.

  4. Lägg äggen på sparrisen och toppa med rågbröd och gräslök. Krydda med salt och peppar. Riv över pecorinon och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!