Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparris med dill- och ostkräm

Sparrisen är väl ändå vårprimören nummer ett? Här serverar vi den med en ljuvlig dill- och ostkräm.

Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Sparris med dill- och ostkräm
Sparris med dill- och ostkräm
Sparris med dill- och ostkräm
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 500 ggrön sparris
  • 2 mskolivolja

Dill- och ostkräm:

  • 50 gsötmandel
  • 75 gvästerbottensost- riven
  • 0,5 dldill
  • 100 gnaturell färskost
  • 0,5 dlgräddfil
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering:

  • 2 mskmandelspån- rostade
  • dill
  • gräslöksblommor

Gör så här

  1. Dill- och ostkräm: Mixa mandeln fint. Tillsätt ost och dill och mixa till ett smul. Lägg smulet i en skål och blanda i färskost och gräddfil. Rör samman till en kräm och krydda med salt och peppar.

  2. Bryt av den nedersta biten på sparrisen. Lägg ner sparrisen i kokande vatten och koka ca 3 min. Låt sparrisen rinna av.

  3. Lägg sparrisen på ett fat och ringla över oljan. Spritsa eller klicka krämen på sparrisen. Strö över mandelspån och dill och toppa med några gräslöksblommor.

Vad tyckte du om receptet?