Sparris med dill- och ostkräm

Sparrisen är väl ändå vårprimören nummer ett? Här serverar vi den med en ljuvlig dill- och ostkräm.
Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 2 msk olivolja

Dill- och ostkräm:

  • 50 g sötmandel
  • 75 g västerbottensost - riven
  • 0,5 dl dill
  • 100 g naturell färskost
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering:

  • 2 msk mandelspån - rostade
  • dill
  • gräslöksblommor

Gör så här

  1. Dill- och ostkräm: Mixa mandeln fint. Tillsätt ost och dill och mixa till ett smul. Lägg smulet i en skål och blanda i färskost och gräddfil. Rör samman till en kräm och krydda med salt och peppar.

  2. Bryt av den nedersta biten på sparrisen. Lägg ner sparrisen i kokande vatten och koka ca 3 min. Låt sparrisen rinna av.

  3. Lägg sparrisen på ett fat och ringla över oljan. Spritsa eller klicka krämen på sparrisen. Strö över mandelspån och dill och toppa med några gräslöksblommor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!