Spansk torskgryta med potatis och chorizo  

Spansk torskgryta med potatis och chorizo är en enkel gryta där fisken ångas på ett varsamt vis.  
Ylva Porsklev
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 bitar torskrygg - MSC-märkt (à 125 g)
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g chorizo - färsk
  • 450 g potatis - fast
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 burk kikärter - (400 g)
  • 3 dl vatten
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 knippa bladpersilja

Gör så här

  1. Krydda torsken med 1 tsk salt och låt vila medan resten görs i ordning.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva chorizon. Skala potatisen och skär den i tärningar.

  3. Fräs lök, vitlök och chorizo i olja ca 7 min. Rör ner potatisen och fortsätt fräsa 2–3 min.

  4. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ner kikärter, vatten och citronsaft i grytan och krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Låt koka under lock ca 10 min.

  5. Lägg torsken i grytan och låt koka under lock ytterligare 5–7 min tills torsken är genomkokt.

  6. Garnera grytan med persilja och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!