Spansk chorizo i cider

Till spansk chorizo i cider används chorizo av den råa, röda varianten. Servera korven som tillbehör till paellan eller lägg korv och grönsaker med lite av spadet ovanpå paellan vid servering.
Petra Lindstrand
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 600 g chorizo - rå spansk
  • 6 selleristjälkar
  • 2 röda paprikor
  • 2 dl äppelcider - torr
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär chorizon i tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Ansa och skiva sellerin. Kärna ur och strimla ­paprikan grovt. Lägg selleri och paprika i formen.

  2. Ringla över cider och olja. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!