Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Spagetti med köttfärssås – klassiskt recept

Spagetti med köttfärssås är aldrig fel. Populär och snabblagad. Det här receptet ger mycket köttfärssås, men den går bra att frysa eller ta med i lunchlådan.
Allt om Mat
Spagetti med köttfärssås – klassiskt recept
Spagetti med köttfärssås – klassiskt recept
Spagetti med köttfärssås – klassiskt recept

Köttfärssås

  • 2 morötter
  • 1 lök - gul
  • 3 vitlök - klyftor
  • 3 selleri - stjälkar
  • 1 msk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk rosmarin - torkad
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g tomater - krossade
  • 1 burk vatten
  • 1 köttbuljong - tärning

Tillbehör

  • 300 g spaghetti

Gör så här

  1. Köttfärssås: Skala och grovriv eller finhacka morötter, lök och vitlök. Ansa och finstrimla selleristjälkarna.

  2. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller gryta. Stek blandningen på medelgod värme ca 2 min. Blanda ner färsen och stek den under omrörning ca 5 min.

  3. Blanda ner peppar, salt, rosmarin och tomatpuré. Häll på tomatkross samt vatten. Smula ner buljongtärning. Låt köttfärssåsen småkoka ca 15 min.

  4. Servera med kokt spaghetti eller annan pastasort.

Vad tyckte du om receptet?

LÄS MER: Pasta carbonara – en odödlig klassiker

Vin att dricka till

• Musella Valpolicella Superiore 2016 (2393), 129 kr, sticker ut som ett genuint vin från Valpolicella i Venetien, långt från de sötfruktiga ripassovinerna som tycks föröka sig på hyllorna. Den körsbärsfriska och örtiga stilen passar bra till charkuterier eller din godaste spagetti bolognese.