Spagetti med köttfärssås – klassiskt recept

Spagetti med köttfärssås är aldrig fel. Populär och snabblagad. Det här receptet ger mycket köttfärssås, men den går bra att frysa eller ta med i lunchlådan.
Allt om Mat

Köttfärssås

  • 2 morötter
  • 1 lök - gul
  • 3 vitlök - klyftor
  • 3 selleri - stjälkar
  • 1 msk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk rosmarin - torkad
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g tomater - krossade
  • 1 burk vatten
  • 1 köttbuljong - tärning

Tillbehör

  • 300 g spaghetti

Gör så här

  1. Köttfärssås: Skala och grovriv eller finhacka morötter, lök och vitlök. Ansa och finstrimla selleristjälkarna.

  2. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller gryta. Stek blandningen på medelgod värme ca 2 min. Blanda ner färsen och stek den under omrörning ca 5 min.

  3. Blanda ner peppar, salt, rosmarin och tomatpuré. Häll på tomatkross samt vatten. Smula ner buljongtärning. Låt köttfärssåsen småkoka ca 15 min.

  4. Servera med kokt spaghetti eller annan pastasort.

LÄS MER: Pasta carbonara – en odödlig klassiker

Vin att dricka till

• Musella Valpolicella Superiore 2016 (2393), 129 kr, sticker ut som ett genuint vin från Valpolicella i Venetien, långt från de sötfruktiga ripassovinerna som tycks föröka sig på hyllorna. Den körsbärsfriska och örtiga stilen passar bra till charkuterier eller din godaste spagetti bolognese.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!