Spaghetti alla crema med kantareller, kalvrygg och rödbetor

Spaghetti alla crema med kantareller, kalvrygg och rödbetor är som söndagsstek på italienska. Köttet ­sköter sig självt i ugnen. Under tiden hinner du förbereda kantarellsåsen och koka rödbetorna utan stress.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 kg kalvrygg - benfri
  • 1,5 tsk salt - + 1 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk olivolja - + 2 msk
  • 1 msk smör
  • 400 g rödbetor - små
  • 300 g kantareller - gärna både gula och trattkantareller
  • 500 g spaghetti - färsk
  • 3 dl vispgrädde

Garnering

  • 1,5 dl parmesan - riven
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • salviablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Krydda kalvryggen med 1 1/2 tsk salt och peppar. Bryn köttet i olja och smör tills det fått fin färg. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 55° innertemperatur, beräkna ca 1 1/2 timme. Låt köttet vila på en skärbräda ca 10 min innan det skärs i skivor.

  2. Skölj rödbetorna i ljummet vatten och koka dem sedan mjuka i lättsaltat vatten. Skölj betorna i kallt vatten och dra av skalet.

  3. Ansa kantarellerna och riv parmesanosten.

  4. Koka upp rejält med saltat vatten i en gryta. Koka pastan al dente ca 2 min och häll av den direkt därefter.

  5. Stek kantarellerna i 2 msk olja tills de har fått fin färg. Häll över grädden och koka 2–3 min. Tillsätt spagettin och koka ytterligare ca 1 minut. Krydda med 1 tsk salt.

  6. Fördela pastan på tallrikar. Lägg på kött och rödbetor. Strö över ost och flingsalt. Ringla på lite olivolja och ­toppa med salviablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!