Spagetti pomodoro

En underbart god och lättlagad tomatsås. Hemligheten är en gnutta socker.

Spagetti pomodoro
Recept på spagetti pomodoro Foto: Magnus Skoglöf

Spagetti pomodoro

  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1,5 tsk råsocker strö - eller strösocker
  • 1 förp tomater - krossade, (500 g)
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 mozzarella - (à 125 g)
  • 150 g sallad - blandad

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt sockret och rör om. Blanda ner tomater och hälften av basilikabladen. Koka ihop ca 5 min. Krydda med vinäger, salt och peppar.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och lägg upp i en skål. Häll över tomatsåsen och rör om. Riv över mozzarella och toppa med resterande basilikablad. Servera med salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers Vegetariska kokbok - klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här - extrapris för prenumeranter!