Spagetti pomodoro

En underbart god och lättlagad tomatsås. Hemligheten är en gnutta socker.
Recept på spagetti pomodoro
Recept på spagetti pomodoro Foto: Magnus Skoglöf

Spagetti pomodoro

  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1,5 tsk råsocker strö - eller strösocker
  • 1 förp tomater - krossade, (500 g)
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 mozzarella - (à 125 g)
  • 150 g sallad - blandad

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt sockret och rör om. Blanda ner tomater och hälften av basilikabladen. Koka ihop ca 5 min. Krydda med vinäger, salt och peppar.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och lägg upp i en skål. Häll över tomatsåsen och rör om. Riv över mozzarella och toppa med resterande basilikablad. Servera med salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!