Spagetti pomodoro
Fett: 16g
Protein: 26g
Kolhydrater: 72g
En underbart god och lättlagad tomatsås. Hemligheten är en gnutta socker.
Spagetti pomodoro
-
3
vitlöksklyftor
-
1 msk
smör
-
1,5 tsk
råsocker strö
- eller strösocker
-
1 förp
tomater
- krossade, (500 g)
-
1 kruka
basilika
-
1 tsk
vit balsamvinäger
-
1,5 tsk
salt
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
Tillbehör
-
2
mozzarella
- (à 125 g)
-
150 g
sallad
- blandad
Gör så här
-
Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt sockret och rör om. Blanda ner tomater och hälften av basilikabladen. Koka ihop ca 5 min. Krydda med vinäger, salt och peppar.
-
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och lägg upp i en skål. Häll över tomatsåsen och rör om. Riv över mozzarella och toppa med resterande basilikablad. Servera med salladen.