Spagetti med kyckling, tomat och chili

Spagetti med kyckling, tomat och chili är en snabblagad rätt med mycket smak.
Spagetti med kyckling, tomat och chili

Ingredienser

  • 300 g spaghetti
  • 1 grillad kyckling
  • 400 g körsbärstomater - gärna i olika färger
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 50 g pecorino - riven
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g rucola

Gör så här

  1. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Halvera tomaterna. Kärna ur och strimla chilin.

  2. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.

  3. Fräs chili i oljan ca 3 min. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med ca 1 minut. Häll över 1 1/2 dl av kokvattnet från spagettin. Blanda i kyckling, tomater och ost. Krydda med salt och peppar.

  4. Låt spagettin rinna av och vänd ner den i pannan. Strö över rucola och servera.

Vad tyckte du om receptet?