Spagetti Carbonara av Tom Sjöstedt

Recept på spagetti carbonara. Garanterat god carbonara från kocken Tom Sjöstedt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 1 gul lök - finhackad
  • 3 vitlöksklyftor - finhackade
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 280 g bacon - skivat
  • 300 g körsbärstomater - eller små kvisttomater
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk honung

Garnering

  • 1 dl bladpersilja - strimlad
  • 1 dl parmesan - hyvlad
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

  3. Fräs gul lök och vitlök i olivoljan. Tillsätt vin och mini fraiche. Låt sjuda cirka 5 min. Smaka av med salt.

  4. Lägg bacon på en smord plåt, lägg en plåt över som press. Stek i ugnen cirka 15 minuter tills baconskivorna blivit krispiga. Lossa dem från plåten innan de kallnat.

  5. Lägg tomaterna på en plåt och blanda med salt och honung. Baka mitt i ugnen cirka 10 min.

  6. Blanda pastan med såsen och lägg upp på fat. Stick i baconskivorna och lägg på tomaterna. Garnera med persilja, parmesanost och svartpeppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!