Souvlaki

Souvlaki är snabblagade spett med små bitar kött av fläsk eller lamm. Här varvas de på spetten med svarta oliver som får en extra djup smak när de grillas.

Souvlaki
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 0,5 citron
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk mynta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 200 g svarta oliver - utan kärnor

Gör så här

  1. 1. Putsa och skär fläskfilén i bitar, ca 2 x 2 cm. Pressa saften ur citronen och blanda med olja. Skala och riv i vitlöken. Tillsätt oregano, mynta, salt och peppar.

  2. Lägg köttet i marinaden och ställ i kylen ca 2 timmar.

  3. Trä upp köttet på spett varvat med oliverna. Grilla spetten i grillpanna eller över glöd ca 8 min runt om. Servera.

Vad tyckte du om receptet?