Sötsur tomatsallad med dill, ättika och sirap

En enkel tomatsallad med lite ovanlig kombination av smaker som passar perfekt till grillat.
Tommy Myllymäki
Foto: Charlie Drevstam

Sötsur tomatsallad med dill, ättika och sirap

  • 6 tomater
  • 1 ask körsbärstomater - (250 g)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk dill - finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 msk vatten
  • 1 msk sirap - ljus
  • 1 tsk dillfrön - krossade
  • 0,5 bananschalottenlök

Garnering

  • dillkvistar - små

Gör så här

  1. Skär tomaterna i klyftor och skivor. Halvera körsbärstomaterna. Blanda tomaterna med salt och peppar.

  2. Rör ihop olja, dill, tomatpuré, ättika, vatten, sirap och dillfrön.

  3. Skala och skiva löken tunt. Blanda tomater, dressing och lök och garnera med dillkvistar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!