Sötsur sås

Sötsur sås passar perfekt till wokade rätter, kyckling, vårrullar och andra asiatiska rätter. Gott och enkelt att göra själv!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 msk spansk peppar (chili) - finstrimlad
  • 4 dl ananasjuice - drickfärdig
  • 1,5 msk vinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 msk majsstärkelse (Maizena) - majsstärkelse

Gör så här

  1. Blanda finstrimlad pepparfrukt, ananasjuice, vinäger och tomatpuré. Koka några minuter.

  2. Rör ut 1,5 msk majsstärkelse i ett par matskedar vatten. Häll det i den kokande såsen. Koka upp och smaka av.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!