Sötpotatissallad med spenat och fetaost samt chili-limedressing

Recept på matig sötpotatissallad med fetaost och spenat. Sötpotatis passar utmärkt med salta saker som fetaost till exempel. Lite hetta gör också gott till den här härliga salladen.
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1,5 kg sötpotatis
  • 100 g babyspenat
  • 3 gula lökar - färska, eller salladslökar
  • 2 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk nymald svartpeppar
  • 150 g fetaost

Chili-limedressing

  • 1 - 2 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 lime
  • 1 msk lönnsirap - eller honung
  • 1,5 dl olivolja - mild

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen grovt. Koka den mjuk, ca 10 min men var uppmärksam på att den inte blir överkokt. Låt den rinna av i durkslag och svalna. Lägg den sedan i en stor skål. Blanda i spenaten.

  2. Ansa och strimla löken tvärsöver och blanda den med potatis och spenat. Krydda med flingsalt och peppar.

  3. Dressing: Halvera chilin och skrapa ut kärnor och fröfästen med en liten sked eller kniv. Finhacka chilin och lägg den i en skål. Skala och riv i vitlöken. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda ner i skålen. Tillsätt lönnsirap och olja. Vänd ner dressingen i salladen.

  4. Lägg salladen på ett stort fat och smula över fetaosten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!