Sötpotatis­pudding

Recept av Tareq Taylor på sötpotatis­pudding. Puddingen serveras ljummen med lättvispad grädde.
Recept på sötpotatis­pudding.
Recept på sötpotatis­pudding. Foto: Peter Carlsson

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar - (à 400 g)
  • 4 ägg
  • 0,75 dl mjölk
  • 1,25 dl farinsocker
  • 25 g smör - rumsvarmt
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 msk sirap - mörk
  • 1 msk rom - mörk
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk ingefära - mald
  • 1 krm salt

Pralintopping

  • 1,5 dl cashewnötter - grovt hackade
  • 1 dl farinsocker
  • 2 msk smör

Tillbehör

  • grädde - vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Picka potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme. Låt potatisen svalna och skala den. Mixa den slät med mixerstav.

  2. Vispa alla ingredienser till puddingen i en stor skål med elvisp till en luftig smet.

  3. Häll smeten i en smord ugnssäker avlång form, 2 liter, och grädda mitt i ugnen ca 25 min.

  4. Pralintopping: Blanda nötter, socker och smör. Ta ut puddingen och fördela pralinsmeten över. Grädda ytterligare 20–25 min.

  5. Servera puddingen ljummen med vispad grädde.

Fler recept av Tareq Taylor:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!