Sötpotatisburgare med coleslaw och chilimajonnäs

Sötpotatisburgare med coleslaw och chilimajonnäs är goda vegoburgare. Krama ihop burgarna noga så håller de ihop bättre i pannan när de steks.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 400 g sötpotatis
  • 1 gul lök - liten
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 100 g halloumiost
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör

Coleslaw

  • 250 g rödkål
  • 1 morot
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk kumminfrön - stötta

Chilimajonnäs

  • 1 äggula
  • 2 krm vitvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 1 tsk ingefära - riven
  • 0,5 tsk soja - japansk
  • 1 krm chiliflakes
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Coleslaw: Strimla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Skala moroten och grovriv den eller svarva den i en grönsakssvarv. Blanda kål och morot med crème fraiche och majonnäs. Krydda med kummin.

  2. Chilimajonnäs: Lägg äggulan i en bunke och blanda ner vinägern. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle under konstant vispning tills en tjock majonnäs bildats. Smaka av med riven ingefära, soja och chiliflakes. Krydda med salt och peppar.

  3. Skala och riv sötpotatis, lök och vitlök grovt. Riv halloumi-n. Blanda det rivna med havregryn och ägg. Krydda med salt och peppar.

  4. Krama ihop och forma smeten till fyra burgare. Stek dem i smör ca 5 min på varje sida.

  5. Rosta snittytorna på hamburgerbröden i en stekpanna. Bred på ett lager majonnäs. Lägg på burgarna och toppa med coleslaw och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!