Sötpotatisburgare med coleslaw och chilimajonnäs
Sötpotatisburgare med coleslaw och chilimajonnäs är goda vegoburgare. Krama ihop burgarna noga så håller de ihop bättre i pannan när de steks.
Ingredienser
-
400 g
sötpotatis
-
1
gul lök
- liten
-
1
vitlöksklyfta
- liten
-
100 g
halloumiost
-
0,5 dl
havregryn
-
1
ägg
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
1 msk
smör
Coleslaw
-
250 g
rödkål
-
1
morot
-
0,5 dl
majonnäs
-
0,5 dl
crème fraiche
-
0,5 tsk
kumminfrön
- stötta
Chilimajonnäs
-
1
äggula
-
2 krm
vitvinsvinäger
-
2 dl
rapsolja
-
1 tsk
ingefära
- riven
-
0,5 tsk
soja
- japansk
-
1 krm
chiliflakes
-
0,5 tsk
salt
-
0,5 krm
svartpeppar
- nymald
Tillbehör
-
4
hamburgerbröd
-
1 kruka
koriander
Gör så här
-
Coleslaw: Strimla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Skala moroten och grovriv den eller svarva den i en grönsakssvarv. Blanda kål och morot med crème fraiche och majonnäs. Krydda med kummin.
-
Chilimajonnäs: Lägg äggulan i en bunke och blanda ner vinägern. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle under konstant vispning tills en tjock majonnäs bildats. Smaka av med riven ingefära, soja och chiliflakes. Krydda med salt och peppar.
-
Skala och riv sötpotatis, lök och vitlök grovt. Riv halloumi-n. Blanda det rivna med havregryn och ägg. Krydda med salt och peppar.
-
Krama ihop och forma smeten till fyra burgare. Stek dem i smör ca 5 min på varje sida.
-
Rosta snittytorna på hamburgerbröden i en stekpanna. Bred på ett lager majonnäs. Lägg på burgarna och toppa med coleslaw och koriander.