Sotostgratinerade fikon

Till fikonen passar det bra med Monte Enebro eller Morbier. Monte Enebro är en halvhård spansk getost. Den har en mjuk syra och en smörig, rund smak. Morbier har en nötaktig och lite fruktig smak och passar bra att smälta.
Elisabeth Johansson

Fikon

  • 4 fikon
  • 60 g sotost - t ex Morbier eller Monte Enebro
  • 1 - 2 msk honung - flytande

Tillbehör

  • charkuterier - t ex tryffelsalami
  • rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader grill.

  2. Skär ett kryss i varje fikon och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Fördela osten över fikonen och sätt in plåten högt upp i ugnen 4–5 min, tills osten smält.

  4. Ta ut fikonen, ringla över honung och servera med charkuterier.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!