Soppa med udonnudlar och shiitakesvamp
En enkel och vegetarisk soppa om man byter ut hönsbuljong mot grönsaksbuljong. Om det inte går att hitta udonnudlar så använd egna favoriter.
Ingredienser
-
50 g
ingefära
- färsk
-
2
vitlöksklyftor
-
1
lök
- gul
-
1 msk
rapsolja
-
1 l
hönsbuljong
- (tärning + vatten)
-
1 dl
soja
- japansk
-
2 msk
misopasta
-
200 g
udonnudlar
- färska eller torkade
-
2
salladslökar
-
2
pak choi
-
200 g
shiitakesvamp
-
0,5 msk
dashi
Garnering
-
50 g
shisokrasse
- 0,5 ask
Gör så här
-
Skala och strimla ingefära, vitlök och lök. Fräs strimlorna i oljan i en gryta. Tillätt buljong, soja och miso och låt koka upp. Tillsätt nudlarna och låt koka tills de är mjuka.
-
Skär salladslök och paksoi i mindre bitar. Blanda ner salladslöken, paksoi och shiitakesvampen i buljongen precis före servering. Smaka av med dashi och garnera soppan med shisokrasse.