Soppa med squash

Bjud soppan med bröd som förrätt eller lunch. Serveras soppan som förrätt räcker den till 6–8 personer.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg squash
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk oregano - torkad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 6 dl hönsbuljong - tärning + vatten
  • 125 g gorgonzolaost
  • 2,5 dl matlagningsgrädde

Garnering

  • 1 squash - gul liten
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • ost - riven

Gör så här

  1. Skär squashen i bitar. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olivolja och smör ca 5 min. Rör om då och då, den får inte bli brun. Tillsätt squash, oregano, salt och peppar och låt fräsa ytterligare ca 5 min.

  2. Häll i buljongen och låt koka upp. Sänk värmen, lägg ett lock över halva kastrullen och låt sjuda ca 15 min. Tillsätt osten och låt den smälta. Mixa soppan med mixerstav och tillsätt grädde. Tillsätt lite extra buljong om soppan är för tjock.

  3. Skär den gula squashen i skivor. Stek skivorna hastigt i smöret och krydda med salt.

  4. Häll upp soppan i varma tallrikar och garnera med de gula squashskivorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!