Soppa med grönkål och spenat

Soppa med grönkål och spenat är en god förrättssoppa. Förväll grönkål och spenat innan de blandas ner i soppan så behåller de sin gröna fina färg. Krasse ger god och kryddig smak.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 potatis
  • 5 dl vatten
  • 1 kvist grönkål - repad
  • 60 g babyspenat
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 rädisor
  • 1 kruka vattenkrasse - eller 1 ask smörgåskrasse
  • 1 dl crème fraiche - lätt

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Fräs löken i smör i en kastrull. Skala och skiva potatisen. Lägg potatisen i kastrullen och häll på vatten. Sjud under lock ca 15 min.

  2. Koka under tiden upp rikligt med lättsaltat vatten i en gryta. Lägg först i den repade grönkålen och koka ca 2 min. Lägg sedan ner spenaten och häll av i durkslag. Skölj med kallt vatten och låt rinna av.

  3. Lägg kål och spenat i kastrullen med potatis. Smula ner buljongtärningen. Mixa soppan slät med mixerstav. Värm försiktigt och krydda med peppar. Strimla rädisorna och servera dem i soppan med vattenkrasse och crème fraiche.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!