Soppa från Marocko med torkad frukt
Mustiga härliga kryddor från Nordafrika passar perfekt att värma sig med så här års.
Soppa från Marocko med torkad frukt
-
1
gul lök
-
2
vitlöksklyftor
-
1 liten
röd paprika
-
5
aprikoser
- torkade
-
1 msk
olivolja
-
1 förp
quinoafärs
- fryst (300 g)
-
1,5 tsk
mynta
-
1 tsk
spiskummin
- mald
-
1 l
vatten
-
3 msk
grönsaksfond
- konc
-
1 burk
tomater
- krossade (400 g)
-
3 msk
russin
-
1 burk
kikärter
- (400 g)
-
2 krm
harrissapasta
-
2 tsk
citron
- pressad
-
1 tsk
salt
-
0,5 dl
persilja
- hackad
-
2 msk
mynta
- färsk hackad
Gör så här
-
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Strimla aprikoserna.
-
Fräs lök, vitlök och paprika i olivolja i en gryta 2–3 min. Tillsätt quorn, mynta och spiskummin och låt fräsa med 1–2 min.
-
Tillsätt vatten, fond, tomater, aprikoser och russin. Koka under lock ca 20 min.
-
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Blanda i kikärterna i soppan när 5 min av koktiden återstår.
-
Smaka av med harissa, citronsaft och salt. Vänd ner örtkryddorna och servera.