Soppa av zucchini, fänkål och vit choklad med stekt havskräfta

Recept på soppa av zucchini, fänkål och vit choklad med stekt havskräfta. Vit choklad är en lite överraskande ingrediens som ger en lätt vaniljton till soppan. Servera gärna med bröd.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 6 havskräftstjärtar - skalade
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g zucchini - + 100 g
  • 150 g fänkål - + 100 g
  • 1 msk olivolja - + 1 msk
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 5 dl vatten
  • 2,5 msk kycklingfond - konc
  • 75 g vit choklad
  • 0,5 tsk salt - + 1/2 tsk + 1 krm
  • 1 msk bladpersilja - finstrimlad

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna 250 g zucchini och 150 g fänkål. Fräs lök, vitlök, zucchini och fänkål 1 msk olja i en gryta 2–3 min. Häll på vinet och koka ca 5 min.

  2. Häll över vattnet och tillsätt fonden. Sjud under lock ca 10 min. Häll soppan i en mixer, mixa slätt eller mixa direkt i grytan med mixerstav. Hacka chokladen, mixa ner den i soppan. Krydda med 1/2 tsk salt.

  3. Ansa och skär 100 g zucchini och 100 g fänkål tunt. Fräs i 1 msk olja 2–3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och vänd ner persiljan.

  4. Krydda havskräftorna med 1 krm salt. Stek dem i 1 msk olja ca 2 min.

  5. Häll upp soppan i fyra djupa tallrikar. Lägg i grönsaksfräset och toppa med havskräftor. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!