Sommartårta med kokosmaräng, rabarbercurd och jordgubbar

Kokosmaräng, syrlig rabarbercurd, grädde och jordgubbar. Voilà – en supergod tårta full av underbara försommarsmaker.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk citron - pressad
  • 2 dl kokosflingor

Curd

  • 100 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 75 g smör

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar

Garnering

  • citronmeliss
  • jordgubbsblad - ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker och citronsaft, lite i taget, och vispa till en blank marängsmet. Blanda i kokosen.

  2. Bred ut marängsmeten till en rundel, ca 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Gör en grop i mitten på rundeln med en sked.

  3. Grädda marängbottnen mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Låt kallna på galler och dra bort papperet.

  4. Curd: Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull och tillsätt sockret. Låt sjuda utan lock ca 3 min. Tillsätt äggulor och smör och sjud under omrörning tills det börjar tjockna. Låt curden svalna och ställ den sedan i kylen för att stelna.

  5. Vispa grädden. Snoppa och halvera jordgubbarna.

  6. Bred rabarbercurden på marängen och täck med grädden. Stick i jordgubbarna och garnera med citronmeliss och eventuellt jordgubbsblad. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!