Pavlova - recept på klassisk marängtårta

Det här är en seg och härlig marängtårta. En klassisk pavlova görs med grädde, jordgubbar, kiwi och passionsfrukt. Här gör vi vår egen variant.

Mitt Kök
Pavlova - recept på klassisk marängtårta
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 6 ägg - (rumstempererade)
  • 3,5 dl socker
  • 1 salt - liten nypa
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 5 dl vispgrädde
  • bär och frukt - efter smak och tillgång


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggulorna från vitorna. Det får inte komma minsta gnutta gula i äggvitorna, då stelnar de inte.

  2. Vispa vitorna till ett tjockt, hårt skum. Vispa i sockret lite i taget tills äggvitorna blir glansiga och toppiga. Vispa till sist i saltet, majsenamjölet och vinägern.

  3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 1 timme. Ta ut och svalna.

  4. Lägg försiktigt upp marängen på ett fat och klicka på vispad grädde och dekorera med färska bär. Klart!

Vad tyckte du om receptet?

Tycker du det är svårt att få till marängerna? Här hittar du bästa tipsen för perfekta maränger!  

Läs också: Så gör du Roy Fares chokladpavlova - recept 

Läs också: Recept på marängtårta med kolasås och lingon 

Recept från Mitt kök