Sommarkyckling med nektariner

Den här kycklingfilén blir saftig och smakrik genom att marinera länge i en kryddig och fräsch marinad. Och genom att dela filéerna på längden och eftersteka på låg temperatur till 72 grader riskerar man inte att få en torr kyckling. Recept av Caroline Hofberg.
Mitt Kök
Foto Ove Lindfors
Foto Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,2 kg kycklingbröstfilé
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Marinad

  • 1 citron - ekologisk, skalet
  • 3 msk citron - pressad
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 tsk honung - flytande
  • 2 vitlöksklyftor - rivna
  • 2 salladslökar - strimlade
  • 0,5 röd chili - strimlad
  • 2 msk rosmarin - hackad färsk
  • 2 tsk rosépeppar - lätt mortlad
  • 2 tsk korianderfrön - lätt mortlade
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • 2 pkt bacon - knaperstekt á 140 g, strimlat
  • nektariner - eller persikor
  • chili - strimlad
  • salladslök

Gör så här

  1. Marinad: Skala av det yttersta gula skalet på citronen med en potatisskalare. Strimla tunt. Blanda alla ingredienser till marinaden och krydda med salt och peppar. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Putsa kycklingfiléerna och dela dem på längden. Bryn hastigt i olivolja, krydda med salt och peppar. Lägg över på en bakpappersklädd plåt och stick in en termometer i tjockaste delen.

  3. Efterstek i mitten av ugnen tills termometern visar 72 grader. Låt svalna.

  4. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt marinera några timmar i kylen, eller över natten. Vänd runt ett par gånger under tiden.

  5. Lägg över kyckling och marinad på ett fat. Strö över knaperstekt bacon. Garnerna med klyftad nektarin, skivad chili och strimlad salladslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök