Sommargino med knaprigt kokostak

Råsocker, kokosflingor och riven ingefära gratineras till ett knastrigt tak över skivad frukt. Ett kusinrecept till den berömda gino!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g ingefära - bit färsk
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 l jordgubbar
  • 0,5 dl råsocker
  • 2 bananer
  • 2 kiwi

Servering

  • 0,5 l vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill (övervärme) 200°. Skala och skiva bananer, kiwi och jordgubbar och bred ut frukten i en ugnssäker form.

  2. Riv ingefäran och mosa ihop den med socker och kokos.

  3. Strö blandningen över frukten och grilla i övre delen av ugnen 5–10 min. Servera genast med glass till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!