Somennudlar med thaikryddad quornfärs och kål

Smakrik och fräsch rätt på thaikryddad quornfärs, somenudlar och kålblandning. Att köpa färdigskuren kålblandning är en smart genväg och finns att hitta i grönsakskyldisken. Asiatisk fisksås finns i vegetarisk variant men kan vara lite klurig att hitta.

Somennudlar med thaikryddad quornfärs och kål
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g somennudlar
  • 1 påse quornfärs - fryst (300 g)
  • 3 ägg
  • 1 påse kålmix - med rödkål och grönkål (325 g), Garant

Marinad

  • 50 g ingefära
  • 3 msk soja - japansk
  • 2 msk fisksås - vegetarisk, asiatisk
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

  1. Marinad: Skala och riv ingefäran fint på rivjärn. Lägg i en skål och rör ner övriga ingredienser. Tillsätt 3 msk olja. Blanda i den frysta quornen.

  2. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

  3. Vispa upp äggen lätt med 1 krm salt. Stek i 1/2 msk olja i en stekpanna tills de fått krämig konsistens. Lägg på ett fat.

  4. Stek färsen 3–4 min. Tillsätt kålmixen och låt steka med ca 2 min. Vänd ner ägg och nudlar och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Somennudlar

Somenudlar är tunna nudlar av vete som kan bytas ut mot risnudlar