Somennudlar med thaikryddad quornfärs och kål

Smakrik och fräsch rätt på thaikryddad quornfärs, somenudlar och kålblandning. Att köpa färdigskuren kålblandning är en smart genväg och finns att hitta i grönsakskyldisken. Asiatisk fisksås finns i vegetarisk variant men kan vara lite klurig att hitta.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g somennudlar
  • 1 påse quornfärs - fryst (300 g)
  • 3 ägg
  • 1 påse kålmix - med rödkål och grönkål (325 g), Garant

Marinad

  • 50 g ingefära
  • 3 msk soja - japansk
  • 2 msk fisksås - vegetarisk, asiatisk
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

  1. Marinad: Skala och riv ingefäran fint på rivjärn. Lägg i en skål och rör ner övriga ingredienser. Tillsätt 3 msk olja. Blanda i den frysta quornen.

  2. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

  3. Vispa upp äggen lätt med 1 krm salt. Stek i 1/2 msk olja i en stekpanna tills de fått krämig konsistens. Lägg på ett fat.

  4. Stek färsen 3–4 min. Tillsätt kålmixen och låt steka med ca 2 min. Vänd ner ägg och nudlar och servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!