Solroscones med fröhonung
I ugn: 10 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Solroscones med fröhonung serveras nybakade med apelsinmarmelad eller smör, ost och färskost.
Ingredienser
-
7,5 dl
vetemjöl
- (450 g)
-
0,5 dl
solroskärnor
-
0,5 dl
strösocker
-
1,5 tsk
bakpulver
-
1,5 tsk
salt
-
125 g
smör
-
1
ägg
-
2 dl
havremjölk
Pensling och garnering
-
1
ägg
-
4 msk
solroskärnor
Fröhonung
-
1 dl
frön
- blandade, t ex solrosfrön, pumpakärnor, hampafrön och sesamfrön
-
1 dl
honung
- flytande
Gör så här
-
Fröhonung: Blanda frön och honung.
-
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Skär smöret i tärningar och blanda ihop med de torra ingredienserna till en smulig deg, Vispa ihop ägg och havremjölken och blanda med smuldegen. Arbeta snabbt ihop till en deg.
-
Platta ut degen på ett lätt mjölat underlag och stansa ut rundlar med en utstickare eller med ett glas 6-7 cm i diameter.
-
Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.
-
Servera sconsen ljumma med fröhonung.