Sojafärs med nudlar och mangold

Recept på sojafärs med nudlar och mangold. Har du en bit färsk ingefära hemma är den god att riva och blanda med färsen. Klart på max 30 min!
Strö jordnötter över färsnudlarna och servera med chilisås.
Strö jordnötter över färsnudlarna och servera med chilisås. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g sojafärs - fryst
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl soja - japansk
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 200 g glasnudlar
  • 400 g mangold
  • 1 knippa lök - färsk
  • 50 g jordnötter - salta
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sweet chilisås - srirachasås eller annan stark sås

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöken. Blanda den frysta färsen med vitlök, soja, vinäger, 1 msk socker, 2 krm salt och 2 krm peppar. Låt stå ca 15 min.

  2. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt vatten.

  3. Strimla mangolden. Ansa och strimla löken. Grovhacka jordnötterna.

  4. Stek färsen i 2 msk olja ca 3 min. Blanda i mangold och lök och stek ca 3 min. Vänd ner nudlarna och låt dem bli varma.

  5. Strö jordnötter över färsnudlarna och servera med chilisås.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!