Sockerkakor - små med rabarberkompott och vaniljglass

Sockerkaka i miniformat. Om man inte har muffinspanna kan sockerkakaorna gräddas i små formar. Tänk bara på att det är kortare gräddningstid.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl flytande smör och rapsolja
  • 1,5 dl mjölk
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 1 sats vaniljglass
  • 1 sats rabarberkompott
  • 3 dl vispgrädde
  • karamellströssel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smörblandningen och mjölk.

  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem.

  4. Häll smeten i smorda bröade små sockerkaksformar eller i en muffinspanna med 12 hål.

  5. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 min (muffinspanna). Låt kakorna stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler.

  6. Servera de nybakade sockerkakorna fyllda med glass och rabarberkompott och med mycket strössel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!