Sockerkaka utan ägg

Recept på äggfri sockerkaka. En sockerkaka utan ägg passar alla som inte tål eller inte vill äta ägg.

Eva Nordlinder
Sockerkaka utan ägg

Ingredienser

  • 4,5 dl vetemjöl - (270 g)
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl smör - smält och avsvalnat
  • 1 dl vatten - kokande

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser väl. Tillsätt först mjölken, sedan det smälta smöret och till sist det kokande vattnet. Rör om  smeten ordentligt.

  2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter.

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt den svalna. Pudra kakan med florsocker före servering.

Vad tyckte du om receptet?