Sockerkaka med bär

Sockerkaka gjord på bara ett ägg. Sockerkakan går fort att grädda och kan serveras som en liten tårta med vaniljvisp och färska bär.
Allt om Mat

Sockerkaka

  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 citron - rivet skal
  • 25 g smör - smält
  • 0,5 dl mellanmjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 form - rund, med löstagbar kant, 24 cm i diameter

Tillbehör

  • 2 dl vaniljvisp
  • 200 g bär - färska t ex jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner rivet citronskal, smält smör och mjölk.

  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten. Häll upp i en smord och bröad form. Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 minuter.

  4. Låt kakan svalna. Ta ut den ur formen och täck ovansidan med vispad vaniljvisp och bär.Kalorier i sockerkaka: 1 bit ger ca 125 kcal

Vad tyckte du om receptet?

Ps. Här hittar du originalreceptet på sockerkaka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!