Recept: Hembakat
Sockerfria muffins
Sockerfria banan- och äppelmuffins passar alla som inte vill äta socker.
Ingredienser
-
1
äpple
-
1
banan
- mogen
-
2
ägg
-
1 tsk
kanel
- mald
-
0,5 tsk
kardemumma
- mald
-
2 tsk
bakpulver
-
3 dl
vetemjöl
- (180 g)
-
1 dl
mjölk
-
75 g
smör
- smält
Garnering
-
kanel
- ev
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200. Skala och riv äpplet samt mosa bananen.
-
Vispa upp äggen med elvisp. Blanda ihop kanel, kardemumma, bakpulver och mjöl och rör ner det i äggen ihop med mjölken och smöret. Vänd ner äppelrivet och bananmoset och rör ihop allt till en slät smet.
-
Ställ muffinsformar eller små porslinsformar på en plåt. Fyll dem ¾ upp till kanten med smet.
-
Grädda kakorna mitt i ugnen 14–16 min. Låt dem svalna på galler. Pudra eventuellt över lite kanel innan servering.